Μαϊ31
Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας
31/5/2006 11:30:00 πμ

Στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Κογκρέσου συμμετέχουν περίπου τριακόσιοι αιρετοί Δήμαρχοι και Νομάρχες από φορείς της Αυτοδιοίκησης των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κύριος Μίχας μετά την εκλογή του υπογράμμισε ότι «οι σοσιαλιστές θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη της Ευρώπη προκειμένου η αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού να καταστεί η φωνή των πολιτών και να ενισχύσει θεσμικά και ουσιαστικά την παρέμβασή της στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα».

Ο Νομάρχης Πειραιά που πρόσφατα εξελέγη αντιπρόεδρος στην ad hoc Ομάδα Εργασίας του Κογκρέσου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη υπογράμμισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει η ΕΝΑΕ για την δημιουργία Δρόμων του Πολιτισμού στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία έχει μεγάλη απήχηση, τόσο στις αυτοδιοικητικές αρχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στις αντίστοιχες των κρατών που εκπροσωπούνται στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και γι’ αυτό ο κ. Μίχας τόνισε ότι «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί αλλά και να διευρυνθεί η ιδέα των Δρόμων του Πολιτισμού ως  ένας μοχλός συναδέλφωσης των λαών μέσα από τον Πολιτισμό».     Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος αυτοδιοικητικών αρχών της χώρας μας καταλαμβάνει θέση στο Προεδρείο οποιασδήποτε πολιτικής ομάδας από αυτές που λειτουργούν στο πλαίσιο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος της σοσιαλιστικής ομάδας είναι και ο νέος Πρόεδρος του Κογκρέσου Halvdan Skard από τη Νορβηγία.